Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się grać cieniem na PLu?

Foson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, a więc mam pytanie dotyczące cienia. Miałem zamiar zrobić cienia, lecz kilku kolegów powiedziało mi, że teraz się nie opłaca, ponieważ 'zepsuli cienia'. Podobno ma słabe skille i w ogóle nie warto z nim startować na globalu. To prawda?

graphic.png

Opublikowano

Witam. O ile mi wiadomo, to obecnie cień na serwerach Gamigo nie jest zbyt silny, jeżeli chodzi o PVP, za to w PVE dobrze się nim gra.

Zależy mi tylko na pve, pvp mam w d***e. ;x

graphic.png

Opublikowano

Zależy mi tylko na pve, pvp mam w d***e. ;x

Wydaje mi się, że nie został poszkodowany, no chyba, że twoim znajomym chodziło o pvp. Ma mocne aoe, skill do leczenia, stun, dosyc duży dmg skilli... Czego chcieć więcej? ^^

zSCFQrN.png

Opublikowano

Wydaje mi się, że nie został poszkodowany, no chyba, że twoim znajomym chodziło o pvp. Ma mocne aoe, skill do leczenia, stun, dosyc duży dmg skilli... Czego chcieć więcej? ^^

Hmm, okej - to mi wystarczy. ^^ Sam nie wiem, po prostu powiedzieli, że się nie opłaca, lecz nie chciało mi się w to wierzyć. :) Dzięki za pomoc. :)

graphic.png

Opublikowano

Powiem tak opłaca się Ale cień jest 5 x droższy  od innych klas( chodzi mi o skille) Itemy są taniutkie w porównaniu do innych klas  Chodź teraz jest takie ułatwienie z farmieniem  niż kiedyś było :) 

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Itemy ogólnie teraz bardzo potaniały w porównaniu do tego, co było kiedyś. Z tym, że cień ma masę skilli i musisz naprawdę poczytać i przeanalizować, które w ogóle opłaca się kupować, a które są po prostu nieprzydatne. ;)

Opublikowano

Powiem tak opłaca się Ale cień jest 5 x droższy od innych klas( chodzi mi o skille) Itemy są taniutkie w porównaniu do innych klas Chodź teraz jest takie ułatwienie z farmieniem niż kiedyś było :)

drozszy czyli ?

Chodzi ci o kase czy o Pu ? Bo kasa to tylko ponad 1kkk a PU to juz grupsza sprawa, ale cien jak cien w kaplicy mozna bardzo szybko nabic, ale pytanie co z pu do tego lvl.

Ogolnie pasywu pasowaloby wszystkie wykupic to podstawa, co do skili to wszystkie aury sa zbytnio nieprzydatnw, tak samo jak wysysanie dusz te pojedyncze to szmelc, duzo lepsze jest to co wysysa kilka na raz. Ogolnie obszar 90 z tym stunem sa wazne reszte mozna spokojnie odstawic na koniec potem zniwo itd.

Latanie jak kto woli nie jest potrzebne, ale zawsze wrazie ucieczki czy podrozy sprzyda sie.

Deus vult

Opublikowano

drozszy czyli ?

Chodzi ci o kase czy o Pu ? Bo kasa to tylko ponad 1kkk a PU to juz grupsza sprawa, ale cien jak cien w kaplicy mozna bardzo szybko nabic, ale pytanie co z pu do tego lvl.

Ogolnie pasywu pasowaloby wszystkie wykupic to podstawa, co do skili to wszystkie aury sa zbytnio nieprzydatnw, tak samo jak wysysanie dusz te pojedyncze to szmelc, duzo lepsze jest to co wysysa kilka na raz. Ogolnie obszar 90 z tym stunem sa wazne reszte mozna spokojnie odstawic na koniec potem zniwo itd.

Latanie jak kto woli nie jest potrzebne, ale zawsze wrazie ucieczki czy podrozy sprzyda sie.

Do tego lvl ma quest na weterana, dzienne zadania w Egehi (ok lvl 100), boss w Ale'hi, Kamirę w Nairat.

zSCFQrN.png

Opublikowano

Do tego lvl ma quest na weterana, dzienne zadania w Egehi (ok lvl 100), boss w Ale'hi, Kamirę w Nairat.

Przerzuciłem się z szelmy zamacha 87 lvl na cienia 99 i faktycznie, moc skilli została mu nieźle obniżona. :)

Zamachowcem z combo z bronią 75+15+3 z tańcem lvl 3 po 66k, a cieniem z kulką 100-1+15 z tańcem lvl 3 po 54k skill. :) Ale cóż, gra się dla przyjemności, szelma może i jest lepsza, ale ja jakoś jej nie lubię. :)

I mam jeszcze pytanie co do farmy. Opłaca się robić te Q 99-100 dla cienia? Moim zdaniem są bardzo czasochłonne, oraz trudne. Lepiej może na bloku w tombie bić, a potem na kostki się wybrać?

graphic.png

Opublikowano

Przerzuciłem się z szelmy zamacha 87 lvl na cienia 99 i faktycznie, moc skilli została mu nieźle obniżona. :)

Zamachowcem z combo z bronią 75+15+3 z tańcem lvl 3 po 66k, a cieniem z kulką 100-1+15 z tańcem lvl 3 po 54k skill. :) Ale cóż, gra się dla przyjemności, szelma może i jest lepsza, ale ja jakoś jej nie lubię. :)

I mam jeszcze pytanie co do farmy. Opłaca się robić te Q 99-100 dla cienia? Moim zdaniem są bardzo czasochłonne, oraz trudne. Lepiej może na bloku w tombie bić, a potem na kostki się wybrać?

Zależy, na platynce PU, gdy weterana oddajesz może się w miarę opłacać. Tak to jest wiele sposobów farmy - boss w ale'hi, kamira w nairat, kapela (tutaj leci jak w raju), krypta w tarian.

zSCFQrN.png

Odkrywca
Opublikowano

moim zdaniem to zalezy od tego czy masz cast czy nie:P bo jak nie masz to wiadomo potrzebujesz wiecej skili, za czym idzie wiecej pu na nie. Jak masz cast ograniczasz sie do minimum skili tych co uzywasz + pasywy

Opublikowano

Da sie na pl polaczyc casta 100% na 90 lvl cieniu ? Badz innej postaci ?

Połączyć? Na PLu jest inny przelicznik casta niż przedtem, da się accki z nim założyć, gdzie wyciągniesz spokojnie ponad 100.

zSCFQrN.png

Opublikowano

Połączyć? Na PLu jest inny przelicznik casta niż przedtem, da się accki z nim założyć, gdzie wyciągniesz spokojnie ponad 100.

jak to wygląda ? Jest cast w acc ?  Dużo to kosztuje ? 

Deus vult

Opublikowano

jak to wygląda ? Jest cast w acc ?  Dużo to kosztuje ? 

Tak, jest cast w acc. 60 ma jeden seal. Cena zależy od tego, co jest prócz casta. Sam seal, o którym mówimy dostaniesz za ok. 60kk (o ile cena się nie zmieniła).

zSCFQrN.png

Opublikowano

Wlasnie czytalem o tym cascie, ale czemu tak zjebali ze nie wystarczy 100%casta aby sie skill nie ladowal.

Nie można mieć 'tak o' 100 % casta, wszystko wytłumaczę.

ACC, które zapewne widziałeś, bądź nosisz posiada 60 casta. Te 60 oznacza 60% z całości, więc powiedzmy, że skill ładuje Ci się 10 sekund - po założeniu casta masz 60% ujęte z niego, czyli:

60% z 10 (10x0.6) = 6

10-6=4

Wychodzi na to, iż Twój skill będzie się ładował 4 sekundy. Powiedzmy, że zainwestowałeś w kolejne acc 60 cast - sytuacja będzie wyglądała tak:

60% z 4 (4x0.6) = 2.4

4-2.4=1.6

Twój skill będzie się ładował 2.4 sekundy. Naszyjniki można mieć trzy, tak więc dokupiłeś kolejny acc 60 casta.

60% z 2.4 (2.4x0.6) = 1.4

2.4-1.4 = 1

I można tak to ciągnąć w nieskończoność, lecz po osiągnięciu jakiejś liczby ładowanie umiejętności będzie tak krótkie, że można świadczyć, że posiada się 100% casta (w rzeczywistości tak nie jest). Nie ma teraz systemu takiego jak kiedyś, czyli punktowego systemu, np: (30+30+30+10=100% castingu), teraz casting w acc jest podany w procentach. Myślę, że zrozumiałeś to, co napisałem powyżej. :)

graphic.png

Opublikowano

Nie można mieć 'tak o' 100 % casta, wszystko wytłumaczę.

ACC, które zapewne widziałeś, bądź nosisz posiada 60 casta. Te 60 oznacza 60% z całości, więc powiedzmy, że skill ładuje Ci się 10 sekund - po założeniu casta masz 60% ujęte z niego, czyli:

60% z 10 (10x0.6) = 6

10-6=4

Wychodzi na to, iż Twój skill będzie się ładował 4 sekundy. Powiedzmy, że zainwestowałeś w kolejne acc 60 cast - sytuacja będzie wyglądała tak:

60% z 4 (4x0.6) = 2.4

4-2.4=1.6

Twój skill będzie się ładował 2.4 sekundy. Naszyjniki można mieć trzy, tak więc dokupiłeś kolejny acc 60 casta.

60% z 2.4 (2.4x0.6) = 1.4

2.4-1.4 = 1

I można tak to ciągnąć w nieskończoność, lecz po osiągnięciu jakiejś liczby ładowanie umiejętności będzie tak krótkie, że można świadczyć, że posiada się 100% casta (w rzeczywistości tak nie jest). Nie ma teraz systemu takiego jak kiedyś, czyli punktowego systemu, np: (30+30+30+10=100% castingu), teraz casting w acc jest podany w procentach. Myślę, że zrozumiałeś to, co napisałem powyżej. :)

czyli teoretycznie nie ma 100% casta?  Bo nigdy nie osiagnie wartości 0.

acc to jedno da sie jeszcze jakies eq polaczyc zeby mozna miec wiecej ? 

Deus vult

Opublikowano

Jednym sposobem jest właśnie założenie acc.

Połączyć, powiadasz? Niestety nie. Od 77 poziomu można mieć 30% castingu w hełmie, o ile nie grasz cieniem, lecz takie hełmy sporo kosztują. Kolejnym sposobem będzie jedynie zakupienie butli czasu z item shopu, bądź od jakiegoś gracza.

Więcej sposobów nie znam, o ile istnieją.

graphic.png

Opublikowano

Jednym sposobem jest właśnie założenie acc.

Połączyć, powiadasz? Niestety nie. Od 77 poziomu można mieć 30% castingu w hełmie, o ile nie grasz cieniem, lecz takie hełmy sporo kosztują. Kolejnym sposobem będzie jedynie zakupienie butli czasu z item shopu, bądź od jakiegoś gracza.

Więcej sposobów nie znam, o ile istnieją.

czyli nie da sie polaczyc i ubrac z kara ?  hmm szkoda.

rycek ma szybko ladujace sie skile po zalozeniu casta wyglada to tak jak 100% ? 

Deus vult

Opublikowano

czyli nie da sie polaczyc i ubrac z kara ?  hmm szkoda.

rycek ma szybko ladujace sie skile po zalozeniu casta wyglada to tak jak 100% ? 

Niestety nie grałem rycerzem, więc Ci nie powiem. Na pewno nie wygląda to jak 100%, a przynajmniej nie powinno, z tego co zauważyłem.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...